söndag, november 10, 2013

Konstant Staritissyndrom.


Som sagt.Jag  har  startitis...ett syndom som inte läkarvetenskapen har forskat i ....ännu.
 
 Jag tycker inte att jag kan säga att jag lider av det....eftersom jag inte blir störd av en hel del halvfärgiga projekt.Har länge sneglat på mönster på en vante som virkas på tvären.Mönstret finns i ett Stickhäfte från 1974. Har haft några år på mej att bestämma om jag ska försöka tyda diagrammet.
Mitt i allt annat jag har på gång så var stunden inne kände jag.Sagt och gjort.
Garnet hade jag-Angorina lyx.Har fått en massa nystan så det passade ju bra att göra vanten i original garn så att säga.


 
**************
 
I går var jag på Stickcafé i Täby och där blev ena vanten klar.
Inte så tokig alls.Den såg lite kufisk ut innan jag fick till hopsyningen.Men som sagt vanten är helt OK.Vante nr 2 kommer att få ett tillskott i en annan nyans av brunt.så kan det gå när man arbetar med restgarner.Hade 2 påbörjade nystan men garnet räckte inte riktigt.Nå ja.......vantarna kommer säkert att värma gott i alla fall.
 
 
Mönstet finns  HÄR   för den som vill testa en trevlig bekantskap.

2 kommentarer:

 1. Tack fina Soili för att du just ställde diagnosen på mig. Jag hade inte en susning om att det faktiskt fanns ett syndrom som just passade på mig *S*.
  Jättefina vantar du virkat. Kan du allting?
  Vi kanske kan starta en startitisförening för oss garngalningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du....Jag tror att dom flesta Yarnlovers har samma syndrom...mer eller mindre.Alla kanske inte erkänner det.När jag är nästan klar med ett arbete....ja DÅ är dyker symtomet upp.Haha......jag bar MÅSTE testa något nytt.Nu kämpar jag med vante nr 2, det blev en kamp för jag har virkat baklänges några gånger ...hittills...kanske blir det fler.

   Radera