onsdag, september 26, 2007

Lapptäckenas natt i Finland.
Det har varit en Lapptäckenas natt den 22/9 i Finland.Skrev lite om det häromdagen.Nu har det kommit lite bilder mm.Här kommer resultatet och vilket resultat sen.Man blir imponerad.

I Helsingfors träffades 25 vuxna och ett barn.Det firades i form av ett knytkalas,pajer ,piroger ,sallad och mackor serverades.Folk kom och lämnade sina stickade lappar.462 stycken .14 filtar blev ihopsydda under kvällen.Det kom också 14 färdiga filtar,och under kvällen så stickades det 16 lappar.
I Åbo träffades 13 vuxna och 2 barn.Där kom folk med 483 lappar,10 färdiga filtar.
Flitiga fingrar hann sy ihop 10 filtar och sticka 7 lappar.Det kom också en trave med frivirkade lappar. Som så småningom blir filtar.
Några städer till har skrivit om sin skörd.I en stad hade dom fått in 134 lappar och 5 filtar syddes.
I Kokkola stickades det under kvällen 12 lappar och 10 färdiga filtar kom + 371 lappar.
Lite mera bilder finns att se på Tilkkujen Yö .

Vilken fantastisk uppslutning.
Dessa filtar går bla.till Ryska Karelen,Afranistan,Vit-Ryssland,Estland,Lettland och Litauen.Föreningen Vaaka arbetar inte internationelt såsom Röda Korste.Dom letar reda på barnhem,skolor,fängelser,barnsjukhus mm.
Insamling av strumpor och filtar fortgår året runt.Så samlar dom ihop små babypaket till sjukhus mm.Men behovet är inte så stort så den insamlingen klarar deras medlemmar själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar