tisdag, mars 13, 2012

Har inte legat på latsidan.

Så är då prinsesskoftan klar.Tryckfelsnisse hade säkert varit framme när Aftonbladet trycktes.
Jag fick ändra på maskantalet på ärmarna.Hade jag följt mönstret så hade ärmarna blivit bredare än bakstycket.Kanske skulle det vara så ??? va'vet jag,men jag tyckte det såg jättemysko ut.Så det blev minskat med 18 maskor,slutresultatet är i allafall inte så tokigt.
Nu ska det sys i knappar och en sliten snobb ska träs i halsöppningen.
Så har det också uppenbarat sej 3 Estelle babyhättor.Den mittersta är stickad men stickor nr 2(med avsikt) så den blev lite mindre.Mössorna ska resa vidare till Nepal.Det ska bli fler av den här modellen.

4 kommentarer:

 1. Hättorna är jättesöta, visst är det kul när storleken ändras så mycket bara för att man byter stickstorlek. Åtminstone när man gör det med avsikt."ler" mvh Annie

  SvaraRadera
 2. Ja, dom är så söta dom små Estellehättorna och jag vill så gärna göra en till mitt blivande barnbarn...liten flicka ska det bli :-) Igår köpte jag strumpstickor, garn hade jag och igår försökte jag 4 ggr att komma nån vart. Men nej, jag klarar inte att sticka med strumpstickor tydligen, aldrig gjort det tidigare. Ett varv, se´n var det helt kört. Förb....blev jag och nu ligger stickor och garn...vågar mig inte på det en gång till. Vill ju så gärna :-(

  SvaraRadera
 3. Men Anna du kan sticka mössan som en vanlig stickning också,alltså fram o'tillbaka.Då blir det lite att sy,en söm mitt bak.
  Du lägger upp 12 maskor och ökar som det står..sen vänder du bara och stickar avigt tillbaka....svårare än så blir det inte.Lycka till.
  Hör av dej om du inte förstår.

  SvaraRadera
 4. Men tack Soili!! Så är det när man är lite nybörjare ;-) Jag ska genast testa på rundstickor nu.

  SvaraRadera