torsdag, juli 01, 2010

En nystartad och en UFO.

Har haft 2 nystan av Delight garn som bara väntat på att få bli något trevligt.

Tänkte mej en citronsjal...men så hittade jag det här mönstret.Pimpelliese.

Det verkar så där lagom.Få se hur stor sjalen blir,jag har inte rätt garn och inte så mycke i meter som det ska vara heller,men mönstret är så finurligt att garnet kommer att räcka ändå.


Den här bruna sjalen är också ett UFO som jag hittade i en påse.Det var på gång ungefär 10 cm.

Tänkte repa upp......med fy för och repa mohair,det funkar inte så det var bara och sätta fart på stickorna och se.....det tog inte mer än drygt en kväll...vips så var den klar.

Hade tänkt mej lite mer volangaktigt på slutet men eftersom jag ökade maskor bara så där på måfå så blev det som det blev.Nu ska jag trä in lite grönt garn i hålvarven för att få lite "liv" i sjalen.Mönster hade jag inte(som vanligt)Började uppe vid nacken och så åkade jag i mitten och på sidorna varje varv på rätsidan.

3 kommentarer:

 1. Så duktig du är, som tar dig i kragen och gör färdigt. Sjalen blev så fin1 Och med lite grönt i hålvarven blir den ju läcker!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Anonym8:52 em

  vad du är flitig och duktig. Gillar verkligen dina senaste sjalar! Tänkte även passa på och fråga om du kan hjälpa mig att lösa frågan jag har lagt ut på min blogg? Du kan ju så mycket om handarbete så jag skulle vara väldigt tacksam för hjälpen.

  SvaraRadera
 3. Jösses, vilken fart på stickorna du har. Jag har också två nystan Deligt, som jag fick i ett garnbyte. Kollar hur din sjal blir och så ser jag om jag kunde använda mina nystan också. Å andra sidan så har jag Sandnes MiniPalett i mitt garnlager. Kunde kanske använda det i stället?
  Har varit i skärgården en vecka i hyrd stuga. Skönt, men nu gäller det att försöka få undan alla påbörjade SNG-projekt. Har fyra UFON också från förra hösten och nu i vår. Kanske du tar hand om dem? :)
  Mohair-projekt kan man sätta i frysen om man vill repa upp dem. Det går mycket bättre då och luddet råddar inte när det är stelt och fryst.

  SvaraRadera